Bacanie | Alimente proaspete | Brutarie | Bauturi | Casa & Birou | Ingrijire personala | Ingrijirea Copilului | Pet Shop | Papetarie |
Mod de preparare:
1. Untul moale se pune într-un bol și se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat.
2. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se amestecă cu crema de unt, laptele și praful de copt. Se pune şi făina cernută și se amestecă ușor să nu se lase și să nu facă cocoloașe. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
3. Între timp, se caramelizează zahărul și se adaugă lămâia tăiată felii subțiri. Se fierbe la baie de aburi
și se obține o cremă consistentă. După ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se răcește și se acoperă cu glazura de lămâie. Se ornează cu coaja de lămâie verde și cu frunzulițe de mentă.
Tip:
Romanesc Felul mesei: Desert Vegetarian: NU |
Ingrediente:1-2 frunzulite menta1 lamaie 30 ml lapte 1 lingurita praf de copt 1 plic zahar vanilat 125g faina 1 praf sare 175g zahar pudra 150g unt 2 oua 100g zahar alb fin coaja de la 1-2 lamai verzi coaja de la 1 lamaie zeama de la 1 lamaie |